Scroll Top

باشگاه مثبت

باشگاه مثبت فضایی است جهت ارتباط و ارائه خدمت به افرادی که با اچ.آی.وی/ ایدز زندگی می کنند.

از آنجا که این افراد بعضا به دلیل نا آگاهی و نه ارتکاب جرم دچار این مسئله شده اند، این مجموعه بر اساس رسالت خود، ارائه خدمات رفاهی، اجتماعی و آموزشی به ایشان را وظیفه خود می داند.

هر ساله و با توجه به نیاز اعضاء باشگاه، خدماتی برای ارائه به آنها در نظر گرفته می شودکه به تعدادی از این خدمات اشاره می نماییم:
– ارایه خدمات آموزشی: شامل برگزاری کلاس های ارتقاء آگاهی از بیماری ایدز و ویروس HIV، کلاس های مهارت زندگی، مهارت فرزند پروریو آموزش های جانبی برحسب نیاز اعضاء، تهیه و اهدا لوازم تحریر به فرزندان اعضا باشگاه
– ارایه خدمات ورزشی:  از قبیل تهیه فضای ورزشی و ارائه لوازم ورزشی
– ارائه خدمات تفریحی: از قبیل برگزاری جشن، تهیه بلیط سینما، بازدید و گردش در مراکز تفریحی
– ارائه خدمات و مددکاری: نیاز سنجی و توزیع لوازم مورد نیاز ایشان در برنامه بازدید از منزل
– ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی: اعضای باشگاه می توانند جهت دریافت خدمات مشاوره به روانشناس باشگاه مراجعه کنند
– ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی: شامل پرداخت کمک هزینه های پزشکی و بهداشتی، ویزیت رایگان پزشک عمومی، خدمات پانسمان و …..

از آنجا که این افراد بعضا به دلیل نا آگاهی و نه ارتکاب جرم دچار این مسئله شده اند، این مجموعه بر اساس رسالت خود، ارائه خدمات رفاهی، اجتماعی و آموزشی به ایشان را وظیفه خود می داند.

هر ساله و با توجه به نیاز اعضاء باشگاه، خدماتی برای ارائه به آنها در نظر گرفته می شودکه به تعدادی از این خدمات اشاره می نماییم:
– ارایه خدمات آموزشی: شامل برگزاری کلاس های ارتقاء آگاهی از بیماری ایدز و ویروس HIV، کلاس های مهارت زندگی، مهارت فرزند پروریو آموزش های جانبی برحسب نیاز اعضاء، تهیه و اهدا لوازم تحریر به فرزندان اعضا باشگاه
– ارایه خدمات ورزشی:  از قبیل تهیه فضای ورزشی و ارائه لوازم ورزشی
– ارائه خدمات تفریحی: از قبیل برگزاری جشن، تهیه بلیط سینما، بازدید و گردش در مراکز تفریحی
– ارائه خدمات و مددکاری: نیاز سنجی و توزیع لوازم مورد نیاز ایشان در برنامه بازدید از منزل
– ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی: اعضای باشگاه می توانند جهت دریافت خدمات مشاوره به روانشناس باشگاه مراجعه کنند
– ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی: شامل پرداخت کمک هزینه های پزشکی و بهداشتی، ویزیت رایگان پزشک عمومی، خدمات پانسمان و …..

باشگاه مثبت

يكي از اهداف “رشد و توسعه هزاره” (که اعضاي سازمان ملل به آن متعهد شدند) اين بود كه تا پايان سال 2015 گسترش اچ.آی.وی/ایدز را متوقف كرده و سير گسترش آن نزولي شود. میزان پیشرفت در متوقف کردن گسترش اچ.آی.وی/ایدز هنوز بسیار کمتر از اهداف پیش‌بینی شده است. تلاش‌ها با سرعت و میزان دلخواه به پیش نمی‌رود. بسیاری از تعهدات سیاسی، از جمله آنهایی که در اجلاس ویژه مجمع عمومی درباره اچ.آی.وی/ایدز در سال 2001 داده شدند، تحقق نیافته است. در بسیاری جنبه‌ها راهبری قوی و متعهد منجر به پیشرفت‌های قابل توجهی در پاسخ به اچ.آی.وی/ایدز شده است. پیشگامان را از ابتکارها، نگرش، و اقداماتشان می‌توان شناخت. آنان الگوی افراد دیگر می‌شوند و در مواجهه با مشکلات پایداری می‌کنند. اما پیشگامان همواره مسئولین اداری نیستند. برای پيشی‌گرفتن از همه‌گیری جهانی ایدز، باید در تمامی عرصه‌ها؛ در بین افراد، مدارس، خانواده‌ها، محل‌های کار، اماکن مذهبی، کشورها و در سطح بین‌المللـی پیشـگام بود. برای رسیدن به همین اهداف در اردیبهشت ماه سال 88، مؤسسه کاهش آسیب سیمای سبز رهایی، اقدام به راه‌اندازی باشگاه مثبت، ویژه افرادی که با اچ.آی.وی/ایدز زندگی می‌کنند کرد. فعالیت‌های این باشگاه عبارتند از آموزش، اطلاع‌رسانی و پیشگیری از اچ.آی.وی/ایدز در جامعه و همچنین حمایت روانی، اجتماعی و حتی مادی افرادی که با اچ.آی.وی/ایدز زندگی می‌کنند. در حال حاضر(اسفند1369) این باشگاه 78عضو دارد. افراد مبتلا به اچ.آی.وی/ایدز با محدوديت‌هاي زيادي در محيط اجتماعي و فرهنگي روبرو هستند. اين افراد با تجربه‌هايي مواجه مي شوند که اغلب فشار زا است. پيامدهاي وخيم اجتماعي و روانی ناشي از ايدز در بيماران مبتلا به آن، به عنوان عامل مهمي در مخاطره سلامت آنان ياد مي شود. اگر چه نمي توان ايدز و شيوه غالب آن يعني اعتياد تزريقي و رابطه جنسی نا ایمن را ريشه کن کرد، اما با پرداختن به جنبه‌هاي رواني، جسماني و اجتماعي مبتلایان به اچ.آی.وی/ایدز مي‌توان گامی در جهت سلامت و افزایش امید به زندگی آنان برداشت.


درباره ایدز

در سال ۱۹۸۱ هشت مورد و خیم از ابتلا به بیماری ” کاپوسی سارکوما”، یکی از انواع خوش خیم تر سرطان که معمولا در میان افراد سالمند شایع است، در میان مردان هم جنس گرای نیویورک گزارش شد.تقریباً همزمان با این موارد، شمار مبتلایان به یک عفونت ریوی نادر در کالیفرنیا و نیویورک بالا رفت.با این که در آن زمان عامل شیوع ناگهانی این دو بیماری مشخص نشده بود، اما معمولا از این دو واقعه پزشکی به عنوان آغاز ایدز یاد میکنند.در طی یک سال این بیماری بدون نام، گسترش زیادی داشت تا سرانجام در ۱۹۸۲ آن را ایدز(Syndrome Deficiency Immune Aquired) نامیدند. به مرور شمار بیشتری متوجه این بیماری جدید شدند، چون گروه های گسترده تری از مردم، و نه فقط همجنس گرایان، را مبتلا می کرد.بیماران هموفیل و معتادان تزریقی با علائمی مشابه ایدز به پزشک مراجعه می کردند.همزمان با ظهور ایدز درآمریکا، درآن سوی اقیانوس آتلانتیک پزشکان در فقیرترین قاره جهان آفریقا، متوجه شیوع یک پدیده جدید بهداشتی شدند
این بیماری که در زبان محلی” اسلیم”(SLIM) – مرگ در اثرتحلیل تدریجی بدن – نام گرفته بود، در آفریقا به معضلی عمیق تبدیل می شد.در وهله اول پزشکان دلیلی نمی دیدند که ایدز، بیماری شایع درمیان همجنس گرایان آمریکای ثروتمند، را با اسلیم مرتبط بدانند.اما تحقیقات بعدی و شیوع علائمی مشابه درمیان زنان و دگر جنس گراها نشان داد که هر دوی این بیماری ها یکی بوده وهمان ایدز است.درهیاهویی از جنجال ها و ابهامات گسترده درباره این بیماری کشنده جدید، تلاش ها برای تشخیص علت بروز ایدز و نحوه انتقال آن، با شتابی بی سابقه آغاز شد.در سال ۱۹۸۴ یک گروه محقق آمریکایی به ریاست” رابرت گالو” اعلام کرد که آنها عامل بیماری ایدز را کشف کرده اند، یعنی همان ویروسی که ما آن را حالا اچ آی وی می خوانیم.البته این ادعا با اعتراض ” لوک موننتیر” و گروه محققان فرانسوی او، که ماه ها قبل این ویروس را شناسایی کرده بودند، روبرو شد.در بحبوحه این جنجال ها محققان برای پیدا کردن درمان ایدز بسیج شدند: جستجویی که هنوز هم ادامه دارد.آزمایش های خون نشان داد که ویروس اچ آی وی سراسر جهان را در پنجه مهلک خود گرفته و در مدت زمانی کم به تمام قاره ها گسترش یافته است.تلاش ها برای درک این ویروس به موضوعی بسیار اضطراری تبدیل شد. این که از کجا آمده و چرا در قرن بیستم هم زمان در دو نقطه مختلف یعنی آفریقا و آمریکا ظهور کرده بود؟
منشا اچ ای وی طبق شواهد روشن و قانع کننده ای که وجود دارد، شکی نیست که ایدز از ویروس اچ آی وی ناشی می شود. اما درحال حاضر تاکید بر این موضوع است که درک سر منشا ویروس اچ آی وی برای کشف واکسن و درمان های موثرتر امری حیاتی است.براساس آخرین تحقیقات در زمینه مختصات ژنتیکی اچ آی وی، عامل انتقال ایدز، مشخص شده این ویروس از ترکیب دو ویروس مختلف در میمون شامپانزه به وجود آمده است.این ویروس ها از نوع ویروس” اس آی وی”( Virus Simian Immunodeficiency ) هستند که در میمون ایجاد بیماری می کند.این تحقیقات نظریه ای رایج را که می گوید ایدز در طی یک قرن گذشته در جنگلهای غرب آفریقا ظهور کرده است، تایید می کند.درسال ۱۹۹۹ نشریه” نیچر” در شماره ماه فوریه خود یک نظریه عملی را به چاپ رساند که مورد حمایت گسترده کارشناسان این رشته قرار گرفت.براساس این نظریه ویروس عامل ایدز ابتدا از طریق یکی از زیر گونه های شامپانزه در آفریقا به انسان سرایت کرده است.به اعتقاد دانشمندان انسان اولین بار در نیمه نخست قرن گذشته در نتیجه شکار و تغذیه گوشت شامپانزه، سنتی که هنوز در آفریقا ادامه دارد، به این ویروس آلوده شد.اس آی وی در گذشته ای نه چندان دور وارد بدن انسان شد و پس از جهش ژنتیکی به اچ آی وی تبدیل شد.به احتمال قریب به یقین ناحیه گینه بیسائو درغرب آفریقا مکانی است که این نقل و انتقال درآن صورت گرفته است.بسیاری از دانشمندان بر این باورند که انتقال ویروس بیش از یک بار روی داده است، چون نمونه های گوناگونی از این ویروس، درانسان باعث بروز ایدز می شود.اما تعیین زمان دقیق انتقال از حیوان به انسان مشکل آفرین تر است.نکته قابل توجهی که در تحقیقات مشخص شد این بود که در قرن نوزدهم هیچ یک از میلیون ها آفریقایی که به زور به بردگی کشیده و به کشورهای خارجی منتقل شدند، به این ویروس آلوده نبودند.بنابراین ایدز باید پس ازسال ۱۸۶۰ بروز کرده باشد. ویروس اچ آی وی اولین بار در سال ۱۹۵۹ درنمونه پلاسمای خون یک مرد اهل کنگو ردیابی شد.ویروس اچ آی وی، اولین بار در سال ۱۹۵۹ در نمونه خون یک مرد از کشور کنگو ردیابی شد.هر چند نخستین نمونه از ایدز در آمریکا، در سال۱۹۸۱ گزارش شد، اما براساس شواهد اولین قربانی ایدز دراین کشور به سال ۱۹۶۹ باز می گردد.درآن سال یک جوان سیاه پوست در شهر ” سنت لوئیز” آمریکا دراثر ابتلا به ایدز درگذشت.تحقیقات درمورد سرعت واگرایی ژنتیکی میان دو خانواده اصلی ایدز، اچ آی وی – ۱ و اچ آی وی – ۲، نشان می دهد که انتقال ویروس به انسان در حدود سال ۱۹۴۰ ( با ضریب خطای حدود ۲۰) سال روی داده است.مطالعه ژنتیکی بر روی ویروس اس آی وی، که به درک بهتر انتقال آن از گونه میمون ها به انسان کمک کرد، توسط گروهی از دانشمند بین المللی انجام گرفت و درنشریه علمی “Science چاپ شد.این گروه مدعی است که دو ویروس مختلف از دو نوع میمون در شامپانزه ترکیب شده و ویروس اس آی وی را به وجود آورده است.تنظیم کنندگان این مقاله علمی می گویند رشته ای از آلودگی و عفونتهای پی در پی در میمون ” مانگابی دماغ قرمز” و گونه ای بزرگ تر به نام Spot – Nose منجر به خانواده ای از ویروس ها موسوم به ” اس آی وی سی پی زی” (SIVcpz ) شده است.نکته مهم این که هر دو این گونه ها خوراک شامپانزه بوده و زیستگاه آنها در غرب آفریقای مرکزی قرار دارد.الیزاب بیلز از دانشگاه ناتینگام، بریتانیا، و همکارانش می گویند کشف این موضوع که ویروس اس آی وی در شامپانزه دارای منشائی دوگانه است، پیامدهای مهم علمی را به دنبال دارد.

 

تاریخچه ایدز در ایران

گفته می شود که اولین مورد ابتلا به ایدز در ایران، چند سالی پس از کشف این ویروس شناسایی شده است که از یک کودک مبتلا به هموفیلی در اثر تزریق خون آلوده بوده است. بنا بر آمار رسمی در ایران حدود دوازده هزار نفر تا کنون به عنوان حامل ویروس ایدز شناخته شده اند، در حالی که برخی از کارشناسان معتقدند آمار واقعی مبتلایان به این بیماری بنا به دلایل مختلف بسیار بیشتر از میزان اعلام شده است. در ایران طبق اطلاعات موجود، مبتلایان به ایدز تا پیش از دهه شصت بیشتر در اثر تزریق خون های وارداتی آلوده بوده اند دچار این بیماری شده اند در حالی که در دهه هفتاد استفاده از سرنگ های مشترک در میان معتادان تزریقی و روابط جنسی بی بند و بار بدون استفاده از کاندوم عامل ابتلا به ایدز بوده است.
تا سال ۱۳۸۳ میزان مرگ ومیر ناشی از ایدز رسما ۸۹۴ نفر گزارش شده بود در حالی که هیچ آمار دقیقی ازتعداد مبتلایان به ایدز موجود نبود.اما هم اکنون نماینده سازمان ملل در بحران ایدز در ایران از رشد صد درصدی این بیماری در این کشور سخن می گوید. علی یزدان ستایش همچنین گفته است که مقابله با ایدز در ایران باید پیش از شیوع گسترده آن صورت گیرد. در برخورد با بیماریها از سه روش مقابله ای استفاده می شود:


 پیشگیری
 تشخیص و همه گیر شناسی
 درمان
برخی از کارشناسان معتقدند که وضعیت ایران در هر سه زمینه بحرانی است از جمله دکتر «محبوبه حاج عبدالباقی»، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران از سیاست های تبلیغاتی و پیشگیرانه در برابر این موضوع انتقاد کرده و خواستار به کارگیری بیشتر روش‌های روانشناختی و آموزش گسترده در بین جوانان شده است. در بخش پیشگیری هنوز بسیاری از مردم و به ویژه جوانان از دسترسی به اطلاعات مربوط به شیوع ایدز و از اطلاعات مربوط به ضرورت به کار بردن کاندوم در زمان رابطه جنسی بی بهره اند و موانع متعددی برای راه‌اندازی کارزارهای تبلیغاتی گسترده در رسانه ها در این زمینه وجود دارد. در زمینه تشخیص نیز با وجود تلاش‌های انجام گرفته، هنوز امکان آزمایش ایدز در همه مناطق کشور وجود ندارد و از این رو دستیابی به روش‌های تشخیصی و آمار قابل اتکا مشکل جلوه می‌کند. در زمینه درمان نیز در اغلب موارد تنها داروهای اولیه برای کند کردن آهنگ بیماری در دسترس بیماران گذاشته می‌شود، در حالی که در بسیاری موارد، ویروس نسبت به این داروها مقاومت نشان داده و درنتیجه بیماران محتاج داروهای جدیدتری هستند که برای مقابله با بیماری ضروی است، به علاوه هنوز مراکز و کلینیک‌های درمان ایدز در سطح کشور گسترش نیافته‌اند.

روبان قرمز
The Red Ribbon

روبان قرمز، نماد بين المللي آگاهي و توجه به ايدز است. غالبا مردم از این نماد استفاده می کنند تا توجه و مراقبت در برابر اچ.آی.وی-ایدز را متذكر شده و به ديگران ياد‌آور شوند كه به تعهد و پايبندي و حمايت آنها نياز است.

مکاتبه و توافق ضمنی با کارشناسان مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای برای ایجاد زمینه‌های توانمند‌سازی اعضای باشگاه مثبت
با توجه به نیاز به اشتغال افردی که با اچ.آی.وی/ایدز زندگی می‌کنند و نداشتن توان جسمی کافی برای انجام کارهای سخت، تصمیم گرفته شد از طریق حرفه‌آموزی به این افراد، زمینه‌ای مناسب برای اشتغال اینان با توجه به تمایل و علاقه هر یک از آنان میسرشود. به همین منظور در آبان ماه89، نامه‌ای به سازمان فنی و حرفه‌ای تهران ارسال شد. بعداز چندین روز کارشناس محترم آن سازمان طی تماس تلفنی با این مرکز خواستار اطلاعات بیشتری شد. پس از بیان نیازها و مشکلات اعضای باشگاه مثبت، قرار شد در جلسه‌ای این مسائل به مسئولان آن سازمان ارائه شود. پس از پی‌گیری‌ها و گفتگوی‌های تلفنی با کارشناس آن سازمان، قرار شد جلسه حضوری برای طرح موضوع برگزار شود تا دو طرف با اطلاعات بیشتری تفاهم‌نامه‌ای در این زمینه تنظیم کنند.
پس از پی‌گیری مجدد در اواخر بهمن ماه، پیشنهادی از طرف سازمان به این موسسه ابلاغ شد، یکی گرفتن مجوز آموزشگاه آزاد برای کارآموزان مبتلا به اچ.آی.وی/ایدز در چند رشته و دیگری تجهیز یک مکان برای آموزش یک رشته انتخابی توسط مؤسسه و فرستادن مربی و گرفتن امتحان و صدور گواهینامه توسط سازمان فنی و حرفه‌ای بود که این پیشنهادها در حال بررسی است.

مکاتبه با کمیته امداد خمینی(ره) منطقه برای ارائه کمک بلاعوض توسط آن سازمان به اعضای معرفی شده از طرف باشگاه
در اواخر آبان ماه مکاتبه‌ای با کمیته امداد امام خمینی(ره) برای کمک‌های بلاعوض و تحت پوشش قرار دادن تعدادی از اعضای باشگاه انجام شد. بعد از پی‌گیری تلفنی با آن کمیته، عنوان شد به دلیل محدود بودن بودجه، امکان ارائه خدمات به اعضای باشگاه را ندارند ولی می‌توانند به شکل موردی به افرادی که از طرف باشگاه معرفی می‌شوند، کمک‌های موردی بدهند.
توزیع لباس به تعدادی از اعضای باشگاه مثبت که توان مالی مناسبی ندارند
در پاییز گذشته از طرف چند تن خیر مقداری البسه زمستانی زنانه و مردانه در اختیار باشگاه قرار گرفت. پس از بررسی وضعیت اقتصادی و شرایط مالی تعدادی از اعضای باشگاه(PLHIV)، این لباس‌ها به آنها توزیع شد.
توزیع مقداری داروهای تقویتی و ضد باکتری-قارچ به اعضای باشگاه مثبت
پس از مکاتبه با شرکت پخش پگاه جهت توزیع انواع داروها به مؤسسه، مقدار زیادی داروهای تقویتی(مولتی ویتامین) و پماد کلیندامایسین( پماد ضد قارچ و باکتری) بین تعدادی از افراد باشگاه که نیاز به این داروها داشتند توزیع شد.
معرفی دو تن از اعضای باشگاه مثبت به کمیته امداد خمینی(ره) منطقه مربوطه و کمک بلا‌عوض باشگاه به یکی از اعضا برای پرداخت وام
در پی مراجعه دو تن از اعضای باشگاه برای دریافت کمک نقدی، پس از صحبت و بررسی مشکل هر یک از آنها، هر دوی آنها برای کمک نقدی موردی به کمیته امداد امام خمینی(ره) منطقه محل سکونت خود معرفی شدند.
یکی از آنان که نیاز فوری به وجه نقد برای پرداخت قسط خود داشت، مبلغ 100هزار تومان کمک بلاعوض توسط باشگاه داده شد.

توزیع مقداری وسایل بهداشتی از قبیل خمیر دندان، صابون و شامپو به اعضای باشگاه مثبت
در خلال برگزاری همایش روز جهانی ایدز و پس از آن، تعداد40 بسته وسایل بهداشتی که توسط شرکت پاکسان در اختیار این موسسه قرار گرفته بود، بین اعضای باشگاه توزیع شد.

توزيع بسته‌هاي بهداشتي بين اعضاي باشگاه توزيع بسته‌هاي بهداشتي بين اعضاي باشگاه

توزیع 5250(پنج هزار و دویست و پنجاه) عدد کاندوم توسط باشگاه به آموزشگران همسان و مراجعان
به دنبال برگزاری کلاس‌های آشنایی با اچ.آی.وی/ایدز برای افرادی که رفتارهای پرخطر جنسی دارند که پس از گذراندن دوره به عنوان آموزشگر همسان با موسسه همکاری می‌کنند، تعدادی بسته کاندوم برای مصرف شخصی و همچنین توزیع آن، به آنها داده شد. قابل ذکر است در این کلاس‌ها از حضور تعدادی عضو باشگاه به عنوان عاملیت اجرایی کلاس‌ها بهره گرفته شد که به طور مفصل در بندهای دیگر به آن پرداخته می‌شود. همچنین هر یک از اعضای باشگاه که نیاز به کاندوم داشته باشند، به باشگاه مراجعه و کاندوم رایگان دریافت می‌کنند. در شش ماهه دوم سال 89 تعداد 5250 عدد کاندوم توسط باشگاه توزیع شده است.

مشاوره با کارشناسان ایدز برای تنظیم طرح‌هایی به مناسبت روز جهانی ایدز
باشگاه مثبت موسسه سیمای سبز رهایی در اواخر تابستان 89 بعد از تشكيل جلسه‌اي با موضوع روز جهاني ايدز تصميم گرفت قبل از اجرايي كردن طرح‌هاي پيشنهادي، نظر كارشناسان در حوزه ايدز را نيز جويا شود تا طرحي انتخاب شود كه اهداف باشگاه مثبت را با تمركز بر ياري رساندن به اعضاي باشگاه تأمين كند. به همين منظور، مسئول باشگاه مثبت در روزهاي متوالي با جناب آقای دکتر نعمتی( کارشناس معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)، جناب آقای محمودی(کارشناس ایدز معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران)، سرکار خانم اصفهانی(کارشناس کمیته کنترل ایدز سازمان بهزیستی کشور) و سرکار خانم دکتر محسنی‌فر(کارشناس دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل در ایران(UNODC)) مشورت كرد. از بين ايده‌هاي مطرح شده چاپ كتابي با محتواي درد دل افرادي كه با اچ.آي.وي /ايدز زندگي مي‌كند مورد نظر كارشناسان محترم قرار گرفت. همچنین برگزاری همایشی که اعضای باشگاه مثبت نیز در آن نقش فعالی داشته یاشند نیز مد نظر قرار گرفت.

برگزاری همایش روز جهانی ایدز با همکاری شهرداری منطقه 5 با حضور مسئولان و اعضای باشگاه مثبت
به مناسبت روز جهانی ایدز، همایشی با همکاری شهرداری منطقه 5 تهران در روز 14آذرماه 1389 در سالن آمفی‌تاتر سرای محله باغ فيض، برگزار شد. در این همایش 30 نفر از اعضاي باشگاه مثبت نيز شركت داشتند. از جمله سخنرانان و مسئولان دعوت شده در اين همايش سركار خانم دكتر محسني‌فر(كارشناس دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد در ایران(UNODC))، سركار خانم تیرا(كارشناس ايدز وزارت بهداشت)، جناب آقای طلوعی(شهردار منطقه 5 تهران)، جناب آقای بابازاده (معاونت اجتماعی- فرهنگی شهرداری منطقه پنج)، جناب آقای عمویی (مدیر مرکز خدمات اجتماعی شهرداری منطقه 5) و دیگر مسئولان شهرداری و مدیران NGOهای دیگر حضور داشتند. در اين همايش، علاوه بر جناب آقای بابازاده، سرکارخانم دکتر محسنی‌فر و سرکار خانم تیرا يكي از اعضاي باشگاه مثبت به عنوان فردي كه با اچ.آي.وي/ایدز زندگي مي‌كند، درباره انگ و تبعيض اين افراد در جامعه سخنراني كرد. اجراي تاتر نیز جزو برنامه‌های همایش بود که با استقبال حاضران روبه رو شد. از جمله برنامه‌های جنبی این همایش كارگاه آموزشي آشنايي با اچ.آي. وي برای خانم‌های حاضر در همایش بود.

تشکیل جلسه کمپین تبلیغاتی با حضور هفت نفر از گرافیست‌ها و نویسندگان برای همکاری در کارهای اجرایی هنری- تبلیغاتی
به دنبال تصمیم‌گیری برای تهیه چاپ کتاب درد دلی با مسئولان به مناسبت روز جهانی ایدز، لازم بود با عوامل هنری و فنی جهت انجام اجرای کتاب از جمله صفحه‌بندی و تصویرسازی جلسه‌ای برگزار شود. بعد از صحبت با چند تن از طراحان و ناشران با یکی از آنها که جزو گرافیست‌های مطرح کشور هستند و همچنین تمایل زیادی برای انجام کارهایی برای PLHIV ها به طور خیرخواهانه دارند، جلسه‌‌ای برگزار شد و مقرر شد تا گروهی از داوطلبان طراح و گرافيست، کارهای هنری و فنی کتاب را انجام دهند. در ضمن در این جلسه برای انجام کارهای دیگر در زمینه تبلیغات برای جذب حامی نیز صحبت‌هایی شد که در سال آینده نیز ادامه دارد.

ارائه توضيحات درباره نحوه ارئه خدمات باشگاه مثبت به افرادي كه با اچ.آي.وي زندگي مي‌كنند براي گرافيست‌ها و طراحان

تهیه و چاپ کتاب” با تو می‌گویم درد دلم را – دست‌نوشته‌های افرادی که با اچ.آی.وی/ایدز زندگی می‌کنند” با حمایت سازمان بهزیستی استان تهران به مناسبت روز جهانی ایدز و توزیع آن بین مسئولان مربوطه و همچنین اعضای باشگاه
بعد از جمع‌آوری مطالب از اعضای باشگاه و انجام کارهای فنی و هنری از جمله ویراستاری، تصویرسازی و صفحه‌بندی توسط گروه کمپین تبلیغاتی، کتاب با عنوان “با تو می‌گویم درد دلم را ” با حمایت سازمان بهزیستی استان تهران منتشر شد. این کتاب بین مسئولان مربوطه و اعضای باشگاه و همچنین نویسنده‌ها و عوامل اجرایی تهیه کتاب توزیع شد که مورد استقبال زیادی قرار گرفت. این کتاب در همایشی که به مناسبت روز جهانی ایدز برگزار شد، بین مدعوین توزیع شد.

دعوت از 30تن از اعضای باشگاه برای صرف شام در کن-سولقان و دریافت ایده‌ها و مشکلات و نیازهایشان
از آنجایی که داشتن روحیه بالا برای سلامتی افرادی که با اچ.آی.وی/ایدز زندگی می‌کنند خیلی مؤثر است، باشگاه مثبت از 30 تن از اعضای باشگاه دعوت کرد تا برای صرف شام به رستورانی در جاده کن- سولقان حضور به هم رسانند. باشگاه مثبت سبزرهایی از ساعت 19 الی 30/22 روز پنجشنبه21بهمن میزبان اعضاي باشگاه بود. اعضا علاوه بر استفاده از خدمات رستوران به تبادل تجربیات خود برای اعضای جدیدتر پرداختند. باشگاه با همکاری یکی از دانشجویان ارشد دانشگاه پژوهشكده علوم شناختي زير نظر دانشگاه شهيد بهشتي، مسابقه‌ای نیز ترتیب داد که به نفرات اول تا سوم جوایزی نیز اهدا شد.

دعوت از تعدادی از PLHIVها به عنوان عامل اجرایی کلاس‌های PPUS وIDU به منظور مشارکت آنها در فعالیت‌ها و همچنین کمک هزینه به آن
از آنجا که برخی از اعضای باشگاه مثبت به دلیل شرایط جسمانی شغل ثابتی ندارند، تصمیم گرفته شد تا در کلاس‌های آموزشگران همسان( کلاس‌هایی که شرح آن در بالا ذکر شد) از تعدادی از آنها که تمایل به کارهای اجرایی دارند، دعوت به همکاری شود تا هم در باشگاه حضور بیشتری داشته ‌باشند و هم کمک هزینه‌ای برای آنها باشد. به همین منظور در کلاس‌هایی که در پاییز و زمستان برگزار شد، تعدادی از این عزیزان به عنوان عاملیت اجرایی حضور داشتند.

برگزاری 71 کلاس برای افراد دارای رفتار پرخطر جنسی (PPUS) و رفتار پر خطر تزریق مشترک(IDU)
در تابستان 89 تعداد10 کلاس برای زنان دارای رفتار پر خطر جنسی برگزار شد. در این کلاس‌ها کلیاتی درباره ایدز، تعریف ایدز، مراحل بیماری، راههای انتقال اچ.آی.وی.ايدز، تعریف رابطه جنسی ایمن و آموزش استفاده صحیح از کاندوم و در انتها پرسش و پاسخ مطرح شد. افراد شرکت‌کننده در این کلاس‌ها به عنوان آموزشگر همسان با باشگاه مثبت سيماي سبز رهایی در ارتباط هستند. در پاییز 89 نیز تعداد 6کلاس آشنایی با اچ.آی.وی/ایدز برای زنان دارای رفتار پرخطر جنسی و 15 کلاس برای مردان دارای رفتار پر خطر تزریق مشترک برگزار شد. در کلاس‌های مردان آموزش تزریق سالم نیز به آنها آموزش داده شد.در زمستان 89 نیز 20 کلاس برای زنان دارای رفتار پرخطر جنسی و 20 کلاس برای مردان دارای رفتار پرخطر تزریق مشترک به عنوان آموزشگران همسان برگزار شد.

نمونه ای از گزارش کلاس های PPUS
از جمله راه‌های پیشگیری از اچ.آی. وی/ایدز، آموزش صحیح و ارتقای سطح آگاهی افراد است. بديهي است برای انتقال اطلاعات و رساندن پیام، راه‌های متنوعی وجود دارد که با توجه به گروه مخاطب، کارآیی و تأثیر هر یک متفاوت است. اطلاع‌رساني از طريق آموزشگران همسان از جمله راه‌هایی است که در کار با گروه‌های دارای رفتارهای پرخطر، اهميت ويژه‌اي دارد. اقدام‌های آموزشگران همسان فعال در حیطه پیشگیری از اچ.آی.وی/ایدز و رفتارهای پرخطر جنسی اغلب شامل آموزش به گروهی خاص براي ايجاد تغييراتي در افراد همان گروه است. آموزش‌های صحیح می‌توانند منجر به تغيير نگرش، افزایش آگاهی و در نهایت تغییر رفتار شوند. امروزه استفاده از شیوه تدریس به کمک آموزشگران همسان، يکي از مهم‌ترين استراتژي‌هاي مورد استفاده در پیشگیری از اچ.آی.وی/ایدز است.
مؤسسه کاهش آسیب سیمای سبز رهایی نیز در این راستا اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزشی کرده است که گزارش کامل هر یک از کلاس‌ها در ادامه آمده است.

گزارش

این کلاس با همکاری یکی از خانم‌های عضو باشگاه مثبت(فردی که با اچ.آی.وی زندگی می‌کند) برگزار شد، طی تماس تلفنی با تعدادی از زنانی که رفتار پر خطر دارند، از ایشان خواسته شد که برای حضور در کلاس‌ به موسسه مراجعه کنند. بعد از پی‌گیری‌های متعدد قرار شد 6نفر در کلاس شرکت کنند که در روز برگزاری کلاس تعداد4نفر حاضر شدند. این كلاس در روز 16/8/89، ساعت 10 صبح در اتاق باشگاه مثبت موسسه شروع و در ساعت 3بعد از ظهر به پايان رسيد. طبق روال گذشته ابتدا توضيحاتي درباره آموزشگران همسان داده شد. شركت‌كنندگان سوالات خود را مطرح كردند و به آن‌ها پاسخ داده شد. پس از آن، برگه‌هاي پیش‌آزمون بين آنها توزيع شد. موضوع‌های مطرح شده در این کلاس به این شرح بود: کلیاتی درباره ایدز، تفاوت اچ.آی.وی و ایدز، راه‌های انتقال اچ.آی.وی/ایدز، راه‌هایی که از طريق آن اچ.آی.وی/ایدز منتقل نمی‌شود، مراحل بیماری ایدز و رابطه جنسی ایمن‌تر. همچنين استفاده صحیح از کاندوم به طور عملي براي شركت‌كنندگان آموزش داده شد. پس از پاسخگویی به سوالات شرکت‌کنندگان، برگه‌های پس‌آزمون بین آنها توزیع شد. قابل ذکر است که همیار آموزشی این کلاس که جزو آموزشگران همسان موسسه بودند به طور کامل درباره نحوه پرکردن پیوست 7 و همچنین آموزش و تشویق افراد برای داشتن رابطه جنسی ایمن‌تر مطالبی گفتند که مورد استقبال شرکت‌کنندگان قرار گرفت.
همیاری برگزاری کلاس
قابل ذکر است کارهای اجرایی این کلاس آموزشی از جمله ثبت نام از افراد، آماده کردن مقدمات کلاس، توزیع برگه‌های پیش‌آزمون و پس‌آزمون و تصحیح آنها و همچنین ارائه مطالبی در زمینه ایجاد رابطه جنسی ایمن‌تر را یکی از اعضای باشگاه مثبت این موسسه(فردی که با اچ.آی.وی/ایدز زندگی می‌کند)انجام داد. این کار با هدف بالا بردن روحیه اعضای باشگاه از طریق مشارکت در کارها و بالابردن روحیه همکاری و همچنین کمک هزینه به آنان انجام گرفت.
ارزشیابی
طبق ارزشیابی انجام شده در این کلاس 27درصد افزایش آگاهی داشتیم.

از جمله راه‌های پیشگیری از اچ.آی. وی/ایدز، آموزش صحیح و ارتقای سطح آگاهی افراد است. بديهي است برای انتقال اطلاعات و رساندن پیام، راه‌های متنوعی وجود دارد که با توجه به گروه مخاطب، کارآیی و تأثیر هر یک متفاوت است. اطلاع‌رساني از طريق آموزشگران همسان از جمله راه‌هایی است که در کار با گروه‌های دارای رفتار های پرخطر، اهميت ويژه‌اي دارد. اقدام‌های آموزشگران همسان فعال در حیطه پیشگیری از اچ.آی.وی/ایدز و رفتارهای پرخطر جنسی اغلب شامل آموزش به گروهی خاص براي ايجاد تغييراتي در افراد همان گروه است. آموزش‌های صحیح می‌توانند منجر به تغيير نگرش، افزایش آگاهی و در نهایت تغییر رفتار شوند. امروزه استفاده از شیوه تدریس به کمک آموزشگران همسان، يکي از مهم‌ترين استراتژي‌هاي مورد استفاده در پیشگیری از اچ.آی.وی/ایدز است.

موسسه کاهش آسیب سیمای سبز رهایی نیز در این راستا اقدام به برگزاری کلاسهای آموزشی کرده است که گزارش کامل هر یک از کلاس‌ها در ادامه آمده است.

گزارش

این کلاس بعد از اطلاع‌رسانی به افرادی که برای دریافت خدمات از مرکز DIC به این مرکز مراجعه می‌کنند، برای 12 نفر از افراد مصرف‌کننده مواد در تاریخ 25/8/89 در ساعت 30/10برگزار شد. طبق معمول کلاس‌ها، ابتدا درباره فعالیت‌هایی که باید آموزشگران همسان انجام دهند، توضیحاتی داده شد. حاضران در کلاس درباره فعالیت‌های آموزشگران همسان پرسش‌هایی داشتند که توسط مدرس پاسخ داده شد. سپس برگه‌های پیش‌آزمون توسط همیار توزیع شد و پس از جمع‌آوری برگه‌ها، موارد آموزش شامل کلیاتی درباره ایدز، تفاوت اچ.آی.وی و ایدز، راه‌های انتقال اچ.آی.وی/ایدز، راه‌هایی که از طریق آن اچ.آی.وی/ایدز منتقل نمی‌شود، مراحل بیماری ایدز و رابطه جنسی ایمن‌تر به طور مفصل بیان شد. آموزش تزریق سالم و آموزش استفاده صحیح از کاندوم نیز در ادامه به طور عملی توسط همیار آموزش داده شد. به پرسش‌های شرکت‌کنندگان پاسخ داده شد و در انتها برگه‌های پس‌آزمون توسط همیار بین شرکت‌کنندگان توزیع شد. این کلاس ساعت 15/13 پایان یافت. قابل ذکر است نحوه پر کردن پیوست 7 به شرکت‌کنندگان آموزش داده شد و به هر یک تعدادی بسته بهداشتی داده شد.

همیاری برگزاری کلاس

قابل ذکر است کارهای اجرایی این کلاس آموزشی نیز از جمله آماده کردن مقدمات کلاس، مشارکت در بحث و توضیح فعالیت‌های آموزشگران همتا، توزیع برگه‌های پیش‌آزمون و پس‌آزمون و تصحیح آنها را یکی از اعضای باشگاه مثبت این موسسه(فردی که با اچ.آی.وی/ایدز زندگی می‌کند)انجام داد. این کار با هدف بالا بردن روحیه اعضای باشگاه از طریق مشارکت در کارها و بالابردن روحیه همکاری و همچنین کمک هزینه به آنان انجام گرفت.

ارزشیابی

با توجه به برگه‌های پیش‌آزمون و پس‌آزمون در این کلاس 20درصد افزایش آگاهی داشتیم.