Scroll Top

مرکز اقامتی درمانی میان مدت مرهم(کمپ)

جهت درمان اعتیاد در زنان با مشارکت معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 21 تهران، در مهر ماه سال 1391، در محله شهرک استقلال تهرانسر راه انداری شد.

camp marham (0)

مرکز اقامتی درمانی میان مدت مرهم(کمپ) جهت درمان اعتیاد در زنان با مشارکت معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 21 تهران، در مهر ماه سال 1391، در محله شهرک استقلال تهرانسر راه انداری شد. این مرکز توسط شهرداری منطقه مناسب سازی و تجهیز شد طی یک تفاهم نامه به موسه کاهش آسیب سیمای سبز رهایی سپرده شد.این مرکز درمانی با مجوز سازمان بهزیستی استان تهران اقدام به پذیرش بیماران اعتیاد می نمایید. البته تعدادی از بیماران نیز توسط دستگاه قضایی جهت درمان اعتیاد به مرکز ارجاع داده می شود. این بیماران که افراد بیخانمان و بی سرپرست می باشند به صورت مشارکتی و خیریه پذیرش و درمان می شوند. و پس از طی دوره درمانی در طرح های مددکاری و پذیرش در مرکز توانمندسازی و اجتماع پذیری بانوان بهبود یافته از اعتیاد(خانه نیمه راهی) امان قرار می گیرند.
اهم فعالیت هایی که در مرکز صورت می پذیرد عبارتند از:


پذیرش
با ورود هر مددجو پرونده ای ویژه آنان تشکیل می گردد و به صورت روتین از تمامی مددجویان سه آزمایش توسط کیت های تشخیص بارداری، مورفین و مت آمفتامین، انجام می گیرد.
 
غربالگری
در قسمت غربالگری، مددجویان از لحاظ بیماری های مسری عفونی و بیماری های روانی و همچنین پاکیزگی موی سر، موی بدن، لباس تن، وجود شپش، ساس، کنه و سایر حشرات و بیماریهای قارچی و پوستی بررسی می شوند.
 


فیزیک
پس از پذیرش و انجام غربالگری، مددجو به مدت 7 تا 10 روز را در واحد سم زدایی سپری می¬نماید تا علایم فیزیکی عدم مصرف مواد را در اتاقی جداگانه از خوابگاه سایرین تحمل نمایند.
 


سالن بیماران
مددجویان پس از سپری کردن دوره سم زدایی، وارد خوابگاه شده و زندگی گروهی بدون مصرف مواد را تجربه می نمایند.
 


پزشک
روانشناس و پزشک ساعت هایی را روزانه در مرکز می گذرانند و به درمان و تکمیل پرونده های مددجویان می پردازند.


آموزش
آموزش زنان در حین بهبودی از اهم فعالیت های مرکز می باشد.آموزش منجر به تصبیت بهبودی در ایشان می شود. آموزش های زنان آسیب دیده در حال بهبودی از اعتیاد در کمپ مرهم در زمینه های ذیل صورت می پذیرد:
– کلاس های خودیاری و انجمن معتادان گمنام
– کلاس های روانشناسی
– پیشگیری از ابتلا به اچ آی وی / ایدز
– مهارت های زندگی و …
 


مددیاری اعتیاد
مددیاران آموزش دیده در زمینه اعتیاد در دانشگاه با بهره گیری از علم و تجربه خود با برگزاری کلاس های گروهی و ارائه مشاوره فردی سعی در آشنا نمودن فرد با عواملی دارند که باعث ایجاد و عود بیماری در او می شود.
 


مددیاری خانواده
برگزار جلسات مددیاری خانواده توسط متخصص اعتیاد به صورت هفتگی خانواده ها را با اعتیاد، علل و عوامل آن آشنا نموده و با ارائه مشاوره های فردی به خانواده کمک می نماییند تا شرایط مساعدی را برای فرد بیمار بعد از ترخیص از مرکز فراهم نمایند.
 


ورزش
برنامه های ورزشی روزانه برای بیماران مرکز به صورت انفرادی و گروهی با توجه به وضعیت جسمانی و روانی فرد توسط کارشناس ورزش هر روز اجرا می شود.این امر هم می تواند منجر به ایجاد آرامش و نشاط در ایشان می شود.
 


برنامه غذایی
در تنظیم برنامه غذایی مرکز علاوه بر دلچسب بودن غذا به نیازهای فیزیولوژیک بیماران نیز توجه شده است.
 


تفریح
در ساعاتی از روز برنامه های تفرحی از قبیل بازی های گروهی، نمایش فیلم، حرکات موزون، موسیقی و کتابخانی نیز گنجانده شده است.
 


مددکاری و پیگیری
بخش مددکاری مرکز سعی در پیگیری وضعیت بهبودی بیماران پس از ترخیص برای کلیه بیماران و همچنین تامین شرایط اسکان پس از ترخیص را برای بیماران بی خانمان دارند.

 

نظر بگذارید